Bun venit la Scoala Gimnaziala Europa

PROIECT EDUCAȚIONAL

CONCURSUL JUDEȚEAN DE LIMBA  ȘI LITERATURA  ROMÂNĂ

Izvor de gânduri și cuvinte

destinat elevilor din clasele 0 -IV

 

Concursul „Izvor de gânduri și cuvinte” le oferă elevilor din clasele 0- IV, posibilitatea de a-și evalua cunoștințele anual, prin abordarea unor subiecte interesante și incitante. Suntem convinși că o evaluare obiectivă periodică este un bun prilej pentru măsurarea nivelului cunoștințelor din perspectiva abordării unei evaluări externe. O astfel de evaluare  asigură o asimilare constantă a materiei precum și o dezvoltare de competențe la un nivel corespunzător pentru fiecare elev. În acest fel, se diminuează riscul de a se acumula goluri în cunoștințe și se pot întreprinde din timp măsuri de recuperare a materiei.

Concursul  este complementar activităților educaționale de la clasă, este opțional și la dispoziția, alegerea și decizia elevilor, a părinților și a cadrelor didactice.

Regulament concurs "Izvor de gânduri și cuvinte"

Invitație concurs "Izvor de gânduri și cuvinte"

 Modele subiecte și bareme de corectare "Izvor de gânduri și cuvinte"

 

Ediția I, 25 mai 2019 „Izvor de gânduri și cuvinte”

Festivitatea de premiere a Concursului Județean de Limba și literatura română „Izvor de gânduri și cuvinte” va avea loc în data de 11.06.2019, ora 13:00, în sala festivă a Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” Târgu Mureș

 

Lista premianților

Clasa pregătitoare: premianți

Clasa I: premianți

Clasa a II-a: premianți

Clasa a III-a: premianți

Clasa a IV-a: premianți

 

Rezultate

Clasa pregătitoare: rezultate

Clasa I: rezultate

Clasa a II-a: rezultate

Clasa a III-a: rezultate

Clasa a IV-a: rezultate

 

Contestațiile se vor depune în data de 27 mai 2019, între orele 8-12, la secretariatul Școlii Gimnaziale ”Europa”, clădirea A, str. Victor Babeș nr. 11.

 

 Subiecte și bareme

Clasa pregătitoare: subiect și barem

Clasa I: subiect și barem

Clasa a II-a: subiect și barem

Clasa a III-a: subiect și barem

Clasa a IV-a: subiect și barem

*Notă: Pentru clasa a IV-a punctajul corect este cel din barem. Astfel itemului 6 de pe subiect îi corespund 4 puncte (4 x 1p). Itemului 7 îi corespund 6 puncte (4 x 1,5p). Itemului 8 îi corespund 6 puncte (3 x 2p).